Έν Πάχει

Ρετσίνα ( Ονομασία κατά Παράδοση )

Λευκός Επιτραπέζιος

Περιγραφή :

Αποτέλεσμα μιας προσεγμένης οινοποίησης με την προσθήκη μιας ποσότητας ρητίνης πεύκου κατά την ζύμωση παράγεται αυτός ο παραδοσιακός τύπος κρασιού με την χαρακτηριστική γεύση που κατέχει μια δεσπόζουσα θέση στην καρδιά των Ελλήνων και συνδυάζεται με ποικίλους μεζέδες τόσο κρεατικών αλλά και τηγανητά ψαρικά., στους 10-12℃.

Ρετσίνα ονομάζεται το είδος παραδοσιακού ελληνικού κρασιού που παρασκευάζεται με τη προσθήκη φυτικής ρητίνης πεύκου σε λευκό κρασί. Η παραγωγή ρετσίνας γίνεται από την αρχαιότητα ακόμα, όταν η προσθήκη ρητίνης (ρετσινιού) αποσκοπούσε στην καλύτερη συντήρηση του κρασιού, και όχι μόνο στην προσθήκη αρώματος. Η μοναδική γεύση της λέγεται ότι έχει προέλθει από την πρακτική της σφράγισης των αμφορέων, με ρετσίνι πεύκου κατά τους αρχαίους χρόνους.

Επιτραπέζιος Οίνος

Λευκός Ξηρός

Περιγραφή :

Παράγεται από τις λευκές ποικιλίες με κυρίαρχες το Σαββατιανό και τον Ροδίτη. Ανοιχτό αχυρόχρουν χρώμα . Διακριτικά αρώματα άσπρων λουλουδιών και νότες αχλαδιού. Γεύση γεμάτη και δροσιστική.

Αρμονία γεύσεων :

Συνοδεύει ευχάριστα πιάτα θαλασσινών και ψαρομεζέδες, στους 8-10℃.

Ερυθρός Ξηρός

Περιγραφή :

Παράγεται από τις ερυθρές ποικιλίες. Με κόκκινο χρώμα με βυσσινί ανταύγειες, και μπουκέτο τα ώριμα κόκκινα φρούτα με ελαφρές νότες από μπαχαρικά. Με απαλή και γεμάτη γεύση.

Αρμονία γεύσεων :

Συνοδεύει εξαιρετικά πιάτα τυριών και αλλαντικών και ψητά κρέατα, στους 16-18℃.

Εν Πάχει : Προέρχεται από την ΠΑΧΗ που είναι το επίνειο των Μεγάρων στον Σαρωνικό και κατά την αρχαιότητα ονομαζόταν Νισαία.