Άλκαθος

alkathos-home

Π.Γ.Ε. Γεράνεια ( τοπικός οίνος )

Λευκός Ξηρός

Ποικιλιακή σύνθεση :

Σαββατιανό – Ροδίτης.

Περιγραφή :

Παράγεται από τις ευγενικές ποικιλίες της Μεγαρικής γης, στους πρόποδες των Γερανείων. Ο συνδυασμός τους δίνει ένα ισορροπημένο κρασί με ντελικάτο φρουτώδη χαρακτήρα.

Αρμονία γεύσεων :

Συνοδεύει ευχάριστα ψαρικά , ζυμαρικά με θαλλασινά , όστρακα αλλά και λαδερά, στους 10-12℃.

Ερυθρός Ξηρός

Ποικιλιακή σύνθεση :

Αγιωργήτικο – Merlot .

Περιγραφή :

Παράγεται από τις ευγενικές αυτές ποικιλίες που καλλιεργούνται στην Μεγαρική γη, στους πρόποδες των Γερανείων Ορέων. Με χρώμα βυσσινί με καστανές ανταύγειες και μπουκέτο που συνδυάζει ισορροπημένα τα ώριμα φρούτα με τον χαρακτήρα της παλαίωσης και νότες από μπαχαρικά και βανίλια. Με καλή δομή στο στόμα από τις ευγενείς τανίνες καταλήγει σε μια ευχάριστη επίγευση.

Αρμονία γεύσεων :

Συνοδεύει άριστα κόκκινα κρέατα , μαγειρευτά με πλούσιες αρωματικές σάλτσες αλλά και πιάτα έντονων τυριών, στους 16-18℃.

Άλκαθος: Το όνομα Άλκαθος, προέρχεται απο το όνομα του ήρωα που ξανάχτισε τα τείχη της πόλης των Μεγάρων , και διαδέχθηκε το Μεγαρέα, σαν βασιλιάς των Μεγάρων.Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (Π.Γ.Ε. Γεράνεια): Η μοναδικότητα των οίνων Π.Γ.Ε. Γεράνεια οφείλεται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής (έδαφος , κλίμα, επίδραση των ανέμων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού) σε συνδυασμό με τις καλλιεργούμενες ποικιλίες και τις εφαρμοζόμενες καλλιεργητικές τεχνικές.